Не спрацьовує сканер відбитку пальця на телефоні: що робити?

У наш час цифрових технологій немає нічого більш страшного, ніж залишитися без доступу до свого мобільного телефона. Для максимального захисту від сторонніх людей та шахраїв виробники створюють різноманітні системи блокування гаджетів. Останні моделі мобільних пристроїв обладнані сенсорними датчиками для зчитування відбитку пальців. Пристрій знімає блокування лише тоді, коли бачить занесений до пам'яті відбиток. Це спрощує процес розблокування і посилює захист. Але часто система дає збій і сканер не спрацьовує. Розглянемо причини такої несправності та методи боротьби з нею.

Як вирішити проблему непрацюючого Touch ID

1. Не спрацьовує сканер відбитку пальця на телефоні: що робити?

Перед тим як починати панікувати, спробуйте самостійно повернути до життя сканер відбитку пальця на мобільному пристрої:

• Уважно огляньте телефон, а особливо сканер.

Виявивши засмічення будь-якого характеру або сліди відбитків – очистіть сканер серветкою, змоченою у спиртовому розчині або спеціальною ганчіркою для гаджетів. Витерши весь бруд і пил, цілком можливо, що ви відновите роботу датчика.

• Зверніть увагу на палець, який ви використовуєте для перевірки відбитку.

Якщо на пальці є подряпини або частинки пластиру, ворсинки, бруд – Touch ID не буде на нього реагувати. З метою застережних заходів та зручності, спробуйте ввести до системи (після розблокування мобільного пристрою), відбиток іншого пальця.

• Встановіть спеціальний додаток «Test your Android».

Запустіть програму на телефоні і натисніть «Сканер відбитку пальця». Додаток випробує Touch ID та сповістить про можливі проблеми, якщо вони будуть знайдені.

• Перевстановіть прошивку.

Якщо недавно була здійснена прошивка гаджета, яка спричинила збій у програмному забезпеченні, досить реально, що датчик припинить спрацьовувати. Варто встановити прошивку ще раз або ж повернутися до початкової версії.

• Поверніться до заводських налаштувань.

Навіть в офіційному програмному забезпеченні час від часу стаються помилки. Якщо це ваша ситуація, скиньте налаштування до заводських: одночасно затисніть кнопку регулювання гучності та кнопку вимкнення телефона. У вікні «Recovery» натисніть на «Wipe data/factory reset».

Якщо після того, як ви випробували всі поради, нічого не змінилося, і сканер відбитку на мобільному телефоні так і не почав працювати, ймовірно, є певна технічна несправність. Розповсюджена проблема – потрапляння вологи до системи тач айді, що порушує її роботу та перешкоджає оптимальному з'єднанню з мікросхемами. Зверніться по допомогу до сервісного центру, в якому досвідчені майстри здійснять ретельну діагностику та замінять датчик відбитку пальця на новий.

чохли для телефонів Перевір

Олексій Мельник
Олексій Мельник

Любитель нових технологій, роками захоплюється мобільними пристроями. Затятий любитель гаджетів і тестувальник GSM аксесуарів. Останнім часом — рецензент електронної техніки, редактор. У вільний час він майстрить та грає на приставці. У блозі etuo займається вирішенням проблем, з якими користувачі смартфонів стикаються щодня.

Будь ласка, виберіть один з рейтингів вище.