Як за допомогою iPhone роздати Wi-Fi?

Забезпечити ПК або інший гаджет доступом до Інтернету, якщо поруч немає точки доступу Wi-Fi, можна за лічені хвилини. Ми вже опублікували статтю про те, як використовувати пристрій Android у якості модема. Налаштування iPhone здійснюється подібним чином, але все ж має свої особливості. Треба лише визначитися зі способом підключення: через Wi-Fi, Bluetooth чи за допомогою USB.

Розглянемо покрокову інструкцію щодо кожного методу.

Смартфон Apple у якості Wi-Fi-роутера

1. Як за допомогою iPhone роздати Wi-Fi?

Розіб'ємо інструкцію на два етапи. Перший – це підключення до Personal Hotspot пристрою, що роздає Інтернет (iPhone), другий – з'єднання з точкою доступу.

I етап

• У налаштуваннях телефона необхідно знайти пункт «Режим модема».

• Якщо такого немає на вашій моделі, шукаємо вкладку «Мобільна мережа», а всередині – «Особистий хот-спот».

• Перетягуємо повзунок до положення «Дозволити».

• Далі встановлюємо пароль та назву майбутньої мережі.

• Режим модема запущено, але для інших користувачів він все ще недоступний. Щоб активувати точку доступу, нижче обираємо спосіб підключення – «через Wi-Fi».

II етап. З'єднання

• Беремо ноутбук, MacBook, будь-який інший гаджет і у Wi-Fi підключеннях знаходимо створену мережу (задане раніше ім'я мережі).

• Прописуємо пароль і чекаємо, доки піктограма підключення зміниться на дві з'єднаних ланки.

• Якщо все було зроблено правильно, на екрані смартфона з'явиться миготливий рядок з інформацією про кількість підключених пристроїв.

Bluetooth-модем на iPhone

Повторіть перший етап налаштування доступу, тільки оберіть спосіб підключення «через Bluetooth». Потім створіть Bluetooth-сполучення, перемкнувши чекбокс на обох пристроях. Приєднайте телефон до ПК. У результаті вдало створеного сполучення інтернет буде доступний на другому пристрої.

Точка доступу по USB-кабелю

2. Як за допомогою iPhone роздати Wi-Fi?

Найбільш простий спосіб. Але лише для тих, у кого під рукою є необхідний перехідник. Дійте таким чином:

1. Приєднайте кабель до порту ПК і роз'єму телефона.

2. Як в перших двох випадках активуйте доступ до Personal Hotspot, але тепер оберіть «для підключення через USB».

3. У процесі першої синхронізації з ПК, система запропонує встановити додатковий драйвер. Погоджуйтесь.

4. iPhone з'явиться першим у списку мережних підключень. Вписуйте пароль – і готово.

При повторному з'єднанні доступ до інтернету з'явиться одразу після підключення перехідника. Єдиний мінус цього метода – обмежена довжина кабелю. Але безперечний плюс – можна працювати на двох пристроях і одночасно заряджати смартфон.

Який зі способів найбільш практичний – кожен вирішує самостійно в залежності від поставлених задач. Візьміть power-bank, якщо процес з'єднання буде тривалим.

чохли для телефонів Перевір

Олексій Мельник
Олексій Мельник

Любитель нових технологій, роками захоплюється мобільними пристроями. Затятий любитель гаджетів і тестувальник GSM аксесуарів. Останнім часом — рецензент електронної техніки, редактор. У вільний час він майстрить та грає на приставці. У блозі etuo займається вирішенням проблем, з якими користувачі смартфонів стикаються щодня.

Будь ласка, виберіть один з рейтингів вище.