Як дізнатися модель мобільного телефону?

Деякі моделі смартфонів зовні важко відрізнити один від одного. Особливо це стосується сенсорних телефонів з великими екранами. А інформацією про бренд та характеристики необхідно володіти, якщо планується покупка захисних аксесуарів або продаж гаджета. У статті ми розповімо кілька способів, які допоможуть дізнатися модель мобільного телефону.

Наклейка на акумуляторі

Як дізнатися модель мобільного телефону?

У деяких смартфонах можна зняти кришку і дістати акумулятор, щоб встановити SIM-карту або карту пам'яті. Ідентифікувати такі пристрої легко за допомогою наклейки, що містить інформацію про бренд і версії (її клеять якраз на батарею).

Важливо! Перш ніж зняти задню кришку та дістати акумулятор, обов'язково вимкніть мобільний телефон. В іншому випадку ви ризикуєте втратити дані або зіткнутися з помилками в програмному забезпеченні.

Інформація на коробці

2. Як дізнатися модель мобільного телефону?

Якщо ви зберегли коробку, вам вдасться дізнатися модель, серійний номер, цифровий код (в ньому зашифрована модифікація гаджета, дата виготовлення).

Гравіювання

3. Як дізнатися модель мобільного телефону?

На задній кришці часто пишеться інформація про виробника. Як правило, в нижній частині панелі. Так легко визначити, що перед вами знаходиться iPhone або мобільний телефон від Xiaomi, Huawei та ін.

Налаштування

Якщо смартфон нової версії та дістати акумулятор не можна, а на задній кришці немає інформації, діяти потрібно через настройки.

IOS

Щоб визначити, який телефон перед вами – iPhone 8, iPhone X або новіша версія, алгоритм дій повинен бути наступним: перейти у Налаштування >> далі Загальні (або «Основні») > > Модель і серійний номер (або «Про цей пристрій»). Після отримання даних можна детально вивчити характеристики гаджету в Інтернеті. Актуальну інформацію про останні версії iPhone можна знайти на сайті.

Android і Windows Mobile

У смартфонах з ОС Android або Windows Mobile для отримання довідкової інформації необхідно також перейти в «Налаштування», далі натиснути пункт «Про телефон». У графі «Ім'я пристрою» буде вказана модель, версія девайса.

Код перевірки / перезавантаження пристрою

Деякі моделі смартфонів можна ідентифікувати за допомогою короткого коду. Наприклад, телефони Nokia. Досить ввести та підтвердити код * # 0000#.

Під час запуску на екрані деяких гаджетів показується інформація про бренд / версію, тому перезавантаження допоможе дізнатися потрібні відомості.

Навіщо потрібна інформація про модель мобільного телефону?

4. Як дізнатися модель мобільного телефону?

Маючи точну інформацію про характеристики мобільного пристрою, можна визначити його оптимальну вартість та вигідно продати. Більш того, так вдасться точно підібрати аксесуари, наприклад, захисне скло або чохол.

Пам'ятайте! Без захисних аксесуарів телефон схильний до численних пошкоджень, які можуть вплинути на його зовнішній вигляд та робочі функції.

чохли для телефонів Перевір

Олексій Мельник
Олексій Мельник

Любитель нових технологій, роками захоплюється мобільними пристроями. Затятий любитель гаджетів і тестувальник GSM аксесуарів. Останнім часом — рецензент електронної техніки, редактор. У вільний час він майстрить та грає на приставці. У блозі etuo займається вирішенням проблем, з якими користувачі смартфонів стикаються щодня.

Будь ласка, виберіть один з рейтингів вище.