10 функцій смартфонів, про які ви не знали

Сенсорні смартфони – функціональні гаджети, які вже давно не використовуються виключно з метою здійснення дзвінків та обміну SMS. Великий набір функцій значно розширив можливості користувача. Та ми впевнені, що не багатьом відомі додаткові «плюшки» смартфонів. Про них ми і розповімо.

Ручний сканер

1. 10 функцій смартфонів, про які ви не знали

Траплялися у вас ситуації, коли терміново потрібно було надати електронні копії документів? Доводилося бігти до спеціальних організацій, що забирало час. На щастя, тепер проблему вирішити легко за допомогою телефона. Для екстрених випадків чудово підходять смартфони з функцією «сканування», яка аналізує фотографію документа, створює зображення, обрізаючи непотрібні кути по краях. Якщо ця функція не вбудована, можна завантажити додаток з Play Market. Для цього достатньо вписати в пошук «Сканер», обрати відповідну програму і натиснути «Встановити».

Пульт керування

2. 10 функцій смартфонів, про які ви не знали

За допомогою смартфона можна перемикати канали на Smart-телевізорах, причому з будь-якої точки будинку. Крім того, мобільний телефон можна підключити до інших систем «розумного» будинку. Наприклад, до вимикачів світла, кондиціонера. З'єднання відбувається через Wi-fi, що значно полегшує процес підключення. Як і у випадку зі сканером, підібрати пульт керування можна в Play Market.

Банківська картка

3. 10 функцій смартфонів, про які ви не знали

Рідко можна когось здивувати тим, що сплата в магазинах відбувається не за допомогою банківської картки, а шляхом прикладання смартфона до датчика. Така розкіш доступна власникам смартфонів з NFC-позначкою, яка дозволяє в один клік сплатити за покупку. Крім того, функція NFC дає можливість використовувати гаджет у якості пропускної карти на роботі, передавати файли між пристроями.

Камера відеоспостереження

Мобільні телефони можна синхронізувати з камерами відеонагляду, встановленими у будинку. Це зручно, особливо для тих, хто переймається через невимкнені праску чи плиту. Крім того, власники компаній можуть встановлювати камери в офісі, підключаючи їх до смартфону, з метою контролювання роботи співробітників навіть за межами країни.

Зручний перекладач

Епоха, коли для одержання перекладу необхідно було вводити текст власноруч, пройшла. Завдяки сучасним гаджетам, можна виконувати переклад за допомогою фотографії або шляхом наведення камери на екран. Подібну послугу надає Google Перекладач. Після наведення камери на іншомовний текст, програма автоматично починає перекладати слова на встановлену мову. Корисний лайфхак для мандрівників та людей, які часто стикаються з іноземними повідомленнями.

Вимірювальний прилад

Якщо потрібно щось виміряти, але під рукою немає рулетки або лінійки, завжди на допомогу приходить смартфон. Розробники додатків дійсно роблять багато для користувачів і ніколи не зупиняються. У магазинах додатків вже з'явилися програми, які легко замінюють звичні інструменти. Наприклад, можна встановити акселерометр, щоб визначати кут відхилення поверхні у будь-якій площині та це ще далеко не все.

Знайти смартфон

Не тільки пристрої Apple можуть похвалитися функцією «Знайти пристрій». Мобільні телефони, на яких є сервіси Google Play дозволяють активувати віддалене управління через Інтернет, щоб з легкістю знаходити гаджет. Для цього достатньо скористуватися функцією Google «Пошук телефона». У сервісі можна побачити, коли в останній раз було використано прилад, а також є можливість зателефонувати на нього. Гаджет задзвонить з максимальною гучністю, навіть якщо встановлений режим «Без звуку». Якщо смартфон транслює геолокацію, то в сервісі вдасться побачити, де він знаходиться.

Мікрофотографії

Це скоріше не функція, а корисна «плюшка», яка допоможе робити якісні фотографії мікро. Підійде звичайна крапля води. На сухій поверхні камери смартфона вона зможе стати чудовою лінзою. Для нанесення достатньо використати звичайний шприц. Головне, робити все обережно, щоб не нашкодити внутрішнім механізмам гаджета.

чохли для телефонів Перевір

Олексій Мельник
Олексій Мельник

Любитель нових технологій, роками захоплюється мобільними пристроями. Затятий любитель гаджетів і тестувальник GSM аксесуарів. Останнім часом — рецензент електронної техніки, редактор. У вільний час він майстрить та грає на приставці. У блозі etuo займається вирішенням проблем, з якими користувачі смартфонів стикаються щодня.

Будь ласка, виберіть один з рейтингів вище.